5012 9088 lisa@kinesiskakupunktur.dk

Supplerende metoder

Tungediagnose: Tungen er kroppens indikator på dine organers sundhedstilstand. Jeg kan på tungen se farvenuancer, facon, revner, knopper, sår, plamager og belægning, En tunge er ikke bare rød, og fyldig men kan fortælle mig om uregelmæssigheder i kroppens balance samt hvordan de forskellige organer har det. Hvis du f.eks. har menstruationssmerter, sure opstød Svedeture, søvnløshed etc. Kan jeg aflæse dette ved at se på din tunge.

Pulsdiagnose er en metode til at tydeligt vise ubalance i organer. således at man kan stille den rigtige diagnose og vurdere hvilken behandling der skal foretages, Pulsens dybde fortæller mig hvilke organer som er i ubalance. Som eksempel ; Pulspunktet GUAN på højre håndled kan fortælle om ubalance med milten, og GUAN på venstre håndled kan fortælle ubalance med leveren. Det er på den måde muligt at finde en diagnose på forskellige pulspunkter.

Jeg anvender ofte moxa sammen med akupunktur. Moxa er en kinesisk gråbynke urt, moxa transporterer varmen ned i kroppen, varmen er med til at aktiverer energibanerne og dermed styrker dit immunforsvar. Moxa virker igennem meridianerne for at fremme Qi og blodcirkulationen og for at genoprette/eliminere ubalance i kroppen. Moxa virker mod dårligt kredsløb, kolde hænder og fødder samt menstruationssmerter, uregelmæssig menstruation, mavepine samt andre kredsløbs forstyrrelser. Moxa hjælper også med at forbedre blodgennemstrømninger i kroppen, aktiverer vitaliteten, fjerner ødemer, reducere hævelser. Moxa på virker det endoktrine system som er det system af kirtler der ved brug af hormoner sender besked til andre organer. Hormonerne cirkulerer i blodbanerne og Moxa har en justerende effekt på blodtryk, respiration, hjerterytme nerver og blodkar kort sagt har Moxa god effekt på mere end hundrede sygdomme.

Jeg bruger cupping som supplement til behandlingen, især hvis man lider af spændinger i nakke, ryg, feber, sportsskader samt ved hovedpine Det er en ældgammel behandlingsmetode som fjerner blokeringer i kroppens og genskaber balancen. Til behandlingen anvendes en sugekop i forskellige størrelser. Koppen placeres på kroppen hvorved huden suges op i koppen, det betyder at bindevævet løftes og frigiver stagneret energi, Dette betyder så at der skabes gennemstrømning af livsenergi og balancen i kroppen genoprettes. Der kan komme et lille sugemærke et par dage, disse fortager sig hurtigt, men læg mærke til at mange OL atleter render rundt med de samme mærker.

AkutrykTai Chi massage fingertryk og massage på punkterne, det er en traditionelle kinesiske behandlingsformer.

Akutryk virker efter sammen principper som akupunktur, bare uden nåle.

Kroppens lidelser skyldes en blokering eller forstyrrelser i energistrømme langs meridianer i kroppen. stimulering af punkter hjælper til at frigive blokering, så energien kan cirkulerer frit og få kroppen tilbage til den naturlige balance.

Gua Sha er en gammel kinesisk behandlingsform som virker hurtigt mod smerter, Problemet med affaldsstoffer er at de hober sig op og fylder for meget i kroppen, og hindre kroforetages, Pulsens dybde fortæller mig hvilke organer som er i ubalance. Som eksempel :Pulspunktet GUAN på højre håndled kan fortælle om ubalance med milten, og GUAN på venstre håndled kan fortælle ubalance med leveren. Det er på den måde muligt at finde en diagnose på forskellige pulspunkter.ppens naturlige genopbygnings kraft. Gua Sha behandler bindevævet i dybden og styrker blodcirkulationen, således kroppen styrkes i at hele sig selv og hjælpes med at fjerne blokeringer som gør at affaldsstoffer kan blive udskilt af kroppen f.eks. via urinen.

Øreakupunktur stabiliserer og afbalancerer organismen både psykisk og fysik, er man fx, presset, stresset, har bekymringer som fylder eller man føler sig usikker, sårbar eller sover dårligt om natten, måske op til en eksamme, en jobsamtale eller et vigtigt møde, kan en behandling med øreakupunktur hjælpe. Øreakupunktur kan også bruges mod akut tandpine og anvendes især ved behandling for rygestop.

Hot Stone: Dannelsen af hver enkel sten er blevet raffineret af naturen igennem tusinde år og den kraftige energi er uforlignelig med den menneskelige krop,  Når menneske akkumulerer på grund af langvarig stress, kan de helbredes ved hjælp af energi fra stenene. Fjerne presset fra kroppen og dermed holde et godt helbred. Stenene forbedrer kroppen celle bevægelser og styrker kroppens naturlige immunforsvaret ud over almindelige livsstils sygdomme som ømme muskler og knogler, kan denne metode bruges til lindring og har forskellige specialeffekter mod kroniske sygdomme, menstruations ubehag, forstoppelse og mave- fordøjelsesbesvær, hovedpine samt sportsskader.

Formålet med at varme stenene op er at fordele, varmen til din krop, for at løsne op i muskulære spændinger, samtidigt breder varmen sig i kroppen, og er med til at aktivere dit kredsløb.

Luk menu